Polská craftová pivní scéna za poslední desetiletí zaznamenala výrazný vzestup a stala se jedním z nejdynamičtějších segmentů evropského pivovarnictví. Začaly vznikat malé řemeslné pivovary, které se soustředily na kvalitu, kreativitu a nové chutě. Pivovarníci začali experimentovat s různými styly piva, od tradičního ležáku až po moderní, aromatické IPA, Stouty, nebo s pivy vařenými s přídavkem ovoce. Kyseláče a NEIPY máme nejen my v oblibě. Někteří z vás nám píšou o konkrétní piva, která chtějí ochutnat. Novinky a to nejen z Polska vám přineseme v šestém týdnu.
Funky Fluid - Breakfast Stout: Coffee & Chocolate, Vanilla 18°, Royal Cookie: Mexican Hot Chocolate Imperial Stout 30°, Pink Mirror (collab Ruse) Strata, Citra, HBC 630 Double NEIPA 18°, Moana NEIPA w. Riwaka, Talus & Citra 16°, Gelato: Neon Pink watermelon, pink guava, and raspberry 18°, Gelato: Mango Cheesecake Ice Cream Sour 18°
Magic Road - Pretty Fruit Tart Pastry with mango, calamansi, passionfruit 20°, Baltic Breakfast (MR& Baltic Porter Day) 20°, Vanilla Fudge Pastry stout s vanilkou, Saint Martin Imperial Stout with Poppy Seed, Midnight Dinner Pastry Stout with Peanutbutter and Maple Sirup
Nepomucen - Smoothie Bowl - Soft&Fruity 18°
Pinta - RISFACTOR: Cocoa Nibs & vanilla 30°, Hazy Discovery Žatec Hazy IPA 16,5°, Discovery Europe Belgium Hazy IPA 16,5°
Pohjala - Tume Laager, Sun City Triple fruited Florida Weisse brewed with mango, Salted Plum Sour, Pirniraks Pear Sour Ale
Staropolskie - Porter 180 Baltic Porter 22°
Upside Down - Sweet Joy: Rybiz, Aronie, Marshmallow Pastry Sour 14°, Sweet Joy: Jahodový koláč Pastry Sour 14°, Sweet Joy: Borůvkový koláč Pastry Sour 14°, Sweet Joy: Banánová bábovka Pastry Sour 14°